_MG_6577

Ovesná kaše s blumou

Na podzim je u nás blumová kaše jasným vítězem! Baví mě její sladkokyselá chuť a taky krásně fialová barva.

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

4 blumy
½ hrnku ovesných vloček
1 lžíce chia semínek nebo čerstvě namletého máku
2 lžíce oblíbené granoly

1. Blumy nakrájím na čtvrtky, dám do rendlíku a přiliju tolik vody, aby byly ponořené jen do čtvrtiny. Na mírném ohni ovoce svařím, trvá to 5 až 10 minut. Blumy by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené. (Pokud mám čas, svařím o trochu víc blum a propasíruju je. Při podávání jimi přeliju kaši.)

2. Ovesné vločky a chia semínka nasypu do rendlíku s dvojnásobným množstvím vody a vařím je 5 až 10 minut, občas promíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.

3. Kaši rozdělím do misek, přeliju svařeným ovocem, pokud ho mám, a posypu granolou. Dobré ráno!

_MG_6519

_MG_6528

_MG_6555

_MG_6561

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *